Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

Trening mentora i vršnjačkih edukatora za srednjoškolce

Subotica, 4-7. jul

Počeo je trening mentora i vršnjačkih edukatora za srednjoškolce u okviru projekta „Virtuelno postaje stvarno(st)“.

Budući mentori i vršnjački edukatori širom Srbije okupili su se u Subotici kako bi postali promoteri „Virtuelno postaje stvarno(st)“ i svojim znanjem i aktivnostima zastupali toleranciju i borili se protiv govora mržnje na Interenetu, posebno na društvenim mrežama. Njih 40 iz 20 gradova vredno uče u okviru ovih tematskih oblasti, a više o aktivnostima tokom treninga pronađite na Facebook-u https://www.facebook.com/VPSLibero, ili na Twitter-https://twitter.com/VFR_LIBERO.

Ovaj trening, koji obuhvata 2 parelna treninga (jedan za mentore, drugi za vršnjačke edukatore), koordiniran je od strane Libera i predstavlja samo početak kampanje koja ima za cilj podizanje svesti o uticaju aktivnosti u virtuelnom svetu na aktivnosti u stvarnom životu među srednjoškolcima.

Projekt „Virtuelno postaje stvarno(st)“ je deo Nacionalne kampanje za borbu protiv govora mržnje na Internetu i podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta, Saveta Evrope i Saveza studenata TMF-a.

Uživo iz Subotice :)

VPS tim

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.