Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

U borbi protiv govora mržnje na Internetu

bor, vps 2013.

Virtuelno postaje stvarno(st) vredno radi i u oktobru. Naše edukatore možete sresti u srednjim školama, Kancelarijama za mlade i ostalim prostorima namenjenim mladima. Nesmanjenim entuzijazmom širimo priču o govoru mržnje i nasilju na Internetu kako bi smo ga zajedno sprečili da pređe u realnost. Hvala svima koji nam u tome pomažu.

Radionice su realizovane do sada u Prokuplju, Kragujevcu, Novom Sadu, Leskovcu, Boru, Kikindi, Beogradu, Pančevu, Boljevcu  i Vranju, a u nekim je predviđen i nastavak rada.  Slede Sremska Mitrovica, Lapovo, Niš i Loznica.

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.