Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

“Virtuelno postaje stvarno(st)” u Blacu

Radionica-Blace

Održana je još jedna radionica u okviru projekta Virtuelno postaje stvarno(st)!

Danas su u pre podnevnim časovima, u Srednjoj školi Blace, vršnjački edukatori Maja i Sreten sproveli radionicu u čijem su fokusu bile društvene mreže, identitet i virtuelni identitet, zaštita privatnosti, govor mržnje onlajn, sajber maltretiranje i kako se zaštiti na društvenim mrežama.

Utiske i komentare učesnika, vršnjačkih edukatora i svih zainteresovanih za ove aktuelne teme potražite na Facebook-u www.facebook.com/VirtualnoPostajeStvarnost i Twitter-u www.twitter.com/VFR_LIBERO. Saznajte više o ovim temama, postavljajte pitanja i razmenjujte korisne informacije i iskustva!

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.