Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

“Virtuelno postaje stvarno(st)” u Zrenjaninu

zrenjanjin-radionica

U Zrenjaninu su vršnjački edukatori Teodora i Vladimir održali poslednju u nizu radionica za ovu godinu, čime je za završen prvi ciklus projekta ”Virtuelno postaje stvarno(st)”. Međutim, kampanja se nastavlja na društvenim mrežama tako da o temama zaštite ljudskih prava na internetu, borbe protiv govora mržnje i diskriminacije na internetu više možete saznati na Facebook-u www.facebook.com/VirtualnoPostajeStvarnost i Twitter-u www.twitter.com/VFR_LIBERO.

Postavljajte pitanja i razmenjujte korisne informacije i iskustva o ovim temama sa vršnjačkim edukatorima i svojim vršnjacima!

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.