Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

VPS 2014, završna konferencija

10850293_10152826780268991_1542431500178667741_n

Projekat Virtuelno postaje stvarnost za ovu godinu.uspešno je završen 10. decembra u Novom Pazaru. Na završnoj konferenciji organizovanoj za učesnike/ce i buduće saveznike u obezbeđivanju sigurnog online prostora za mlade sumirani su rezultati rada vršnjačkih edukatora/ki i usaglašene su preporuke za reagovanje na online nasilje bilo da su u pitanju same žrtve online nasilja ili njihovo okruženje. Takođe, dogovoreni su i budući koraci za dalji rad u ovoj opštini. U projektu su učestvovali srednjoškolci iz pet novopazarskih škola, a isti je sproveden uz pomoć Kancelarije za mlade Novi Pazar. Libero nastavlja i naredne godine sa naporima da virtuelni prostor bude bezbedniji i bolji u svakom smislu. Projekat VPS je podržan od strane Evropske omladinske fondacije.

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.