Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

VPS radionice u srednjim školama širom Srbije

leskovac 2013.

U više gradova u Srbiji započeta je realizacija radionica u ovkiru projekta Virtuelno postaje stvarno(st). Vršnjački edukatori, koji su letos prošli obuku za ovu vrstu radionica, sreli su se do sada sa nekoliko stotina svojih vršnjaka kojima su preneli poruku o važnosti borbe protiv govora mržnje na Internetu i načinima na koje mogu da poboljšaju svoju bezbednost online. Radionice se sprovode uz podršku Ministarstva omladine i sporta I Saveta Evrope.

Saznajte kako su izgledale radionice u Kragujevcu, Leskovcu i Prokuplju  i gde će se održati naredne i na našoj fb stranici https://www.facebook.com/VPSLibero. Postanite i vi deo naše kampanje i Nacionalne kampanje za borbu protiv govora mržnje https://www.facebook.com/negovorumrznje.

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.