Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

VPS- Završna aktivnost za 2013. godinu

završna aktivnost VPS za 2013. godinu
Održana je završna aktivnost u okviru projekta Virtuelno postaje stvarno(st) 2013. na kojoj su prisustvovali: Antje Rothemund, šefica Kancelarije Saveta Evrope za Srbiju, Jelena Spasović, koordinator projekta i predsednik NVO Libero, Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd i Ivan Despotović, koordinator Kancelarije za mlade Novi Beograd, kao i naši najmlađi učesnici iz srednjih škola.
Nakon zvaničnog dela održana je i finalna radionica za ovu godinu na kojoj su predstavnici/e đačkih parlamenata srednjih škola Novog Beograda upoznati sa planovima za narednu godinu kao i sa načinima kako da i sami postanu deo naše kampanje borbe protiv govora mržnje on line.

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.