Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

ОДРЖАН ТРЕНИНГ-СЕМИНАР ЗА СТУДЕНТЕ И МЛАДЕ ПРАВНИКЕ

У периоду од 20. до 23. јуна 2013. године, студенти и млади правници из Београда, Новог Сада, Ниша и Новог Пазара су имали прилике да учествују на тренинг-семинару „Виртуелно постаје стварно(ст)“,који је одржан у Суботици,у организацији удружења ЦИВИЛНЕТ и удружења грађана ЛИБЕРО.

Овај тренинг-семинар је имао за циљда обучи вршњачке едукаторе из горе поменутих градова, који ће бити спремни да се укључе у борбу против свих облика насиља и малтретирања у виртуелном свету ради сузбијања говора мржње и промоције толеранције међу младима, као и подизање свести о последицама које такво понашање има на стварне животе младих људи и на тај начин допринесе промоцији Националне кампање за борбу против говора мржње на Интернету Министарства омладине и спорта и кампање Савета Европе NoHateSpeechMovement“.

Радионице којим су студенти и млади правници присуствовали су имале фокус на толеранцији и заустављању говора мржње у виртуелном свету, упознавању са законима и подзаконским актима који третирају дискриминаторна понашања, упознавању са новим решењима у процесним законима и симулацији суђења за кажњива дела из домена хејт крајма.

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.