Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

KONKURS ZA UČEŠĆE NA SIMULACIJI SUĐENjA

Udruženje građana Libero i Civilnet uz podršku Kulturnog centra i Evropskog udruženjem studenata prava (ELSA), objavljuje konkurs za učešće na simulaciji suđenja u okviru projekta „Virtuelno postaje stvarno(st)“.

Simulacija je namenjena studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Pazaru i studentima Pravnog fakulteta Internacionalnog Univerziteta i biće realizovana kroz dvodelnu sesiju. U prvom delu upoznaćemo učesnike sa teorijskim delom, a u drugom delu sesije će se izvesti simulacija suđenja. Potrebni materijali za učešće na simulaciji, kao i podela uloga biće naknadno prosleđeni nakon selekcije kandidata.

Vreme i mesto realizacije: nedelja, 27. oktobar 2013. godine sa početkom u 11h, u sali Doma omladine Kulturnog centra.

Broj učesnika simulacije: 50 ( pedeset ).

Kriterijumi izbora: Izbor kandidata vršiće se na osnovu podataka iz prijavnog formulara. Posebno će se uzeti u obzir posvećenost i motivisanost kandidata.

Način prijavljivanja: Popunjen prijavni formular sa naznakom „SIMULACIJA SUĐENjA“, poslati na ahmed-kavazovic@live.com do 15. oktobra 2013. godine u 00.00h

Informacije:
Kavazović Ahmed – ahmed-kavazovic@live.com 063 34 93 63
Omerović Asmir – omerovic.asmir@gmail.com 066 50 90 657

Program je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta i Saveta Evrope.

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.