Time što ne reagujemo na nasilje prećutno podržavamo nasilničko ponašanje i pristajemo na to da potencijalno i sami sutra postanemo žrtve nasilja.

Važan deo VPS projekta  se odvija kroz edukaciju mladih ljudi o tome na koji način se mogu boriti protiv jezika mržnje na internetu i kako mogu promovisati toleranciju, ljudska prava i lepotu različitosti.

 

Studentske radionice u Beogradu

Beograd, 26.10. pic 2

Sesije pod nazivom „Primena mehanizama pravne zaštite u prevenciji govora mržnje u virtuelnom svetu“ su realizovane u Beogradu 12. i 26 oktobra 2013. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Sesije su se sastojale iz dva dela – u prvom delu učesnici su upoznati sa teorijskim delom, a u drugom delu sesije su se sprovodile simulacije suđenja, koje su se konkretno ticale prava LGBT populacije u Republici Srbiji.

 Na poziv za učešće koji je raspisalo Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) iz Beograda je aplicirao zaista zavidan broj studenata i mladih pravnika. Nakon uspešno okončane selekcije kandidata, budućim učesnicima su poslati svi neophodni materijali za uspešno učešće na samoj sesiji. Učesnici su istakli kako je učešće na ovoj sesiji doprinelo njihovom stručnom usavršavanju i istakli želju za učešćem u ovakvim projektima neformalnog obrazovanja i u budućnosti.

Dodaj na Facebook

Projekat "Virtuelno postaje stvarno(st)", sprovodi udruženje građana Libero, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.